Regulament & Informatii News Reporters.

News Reporters este o factiune pasnica care ocupa cu acordarea de interviuri, sesiuni de ad-uri gratuite, anunturile globale si cele de promovare. 

COMENZI FACTIUNE:
/news : foloseste la plasarea unui anunt/news.
/live <id> : pentru a incepe un interviu.
/endlive <id> : pentru a opri un interviu.
/f : chat-ul factiunii.
/fvr : respawnezi toate vehiculele facțiunii.
/fdeposit : pentru a depune bani, materiale sau droguri in depositul factiunii.
/aq : accepti intrebarile in timpul unui interviu.
/questions : pornesti intrebarile in timpul unui interviu.

REGULAMENT NEWS REPORTERS:

Reporterii de rank 1 pot plasa doar anunțuri roleplay dar nu pot să susțina anunțuri gratuite sau live-uri. (Sanctiune: Faction Warn)
Reporterii de rank 3+ pot plasa orice fel de anunț gratuit / roleplay și pot susține live-uri. 
Reporterii nu au voie sa plaseze news-uri compuse de ei. Se folosesc doar cele din model. (Sanctiune: Faction Warn)
Reporterii de rank 3+ pot plasa anunturi de promovare.
Doar reporterii de rank 2+ pot participa la anunțuri gratuite. 
De acum, membrii de rank 3+ vor putea plasa pe /news, câte un anunț de recrutare in interval de 10 minute, nerespectarea intervalului se sancționează cu Faction Warn.   Model: News Reporters recrutează noi membrii, minim nivel 5, aplicațiile se pot face pe [/panel]. (inainte de a plasa acest are: xx). 

Anuntul de recrutare se poate plasa si pentru alte factiuni contra-cost, acest anunt poate fi cerut doar de catre liderul / co-liderul facțiunii respective. Intervalul intre news-urile de recrutare este de 10  pentru facțiuni diferite , si 30 de minute intre news-urile de recrutare pentru aceleiasi factiune. Costul acestui anunț este de 1.000.000$, iar acesta poate fi plasat de un reporter ce detine rank 3+.nunt, anuntati pe /f anunt recruta

Reguli legate de news-uri:

Între news-urile plasate trebuie sa existe un interval de 60 de secunde, mai pe scurt daca un news a fost postat de un coleg, nu ai voie sa plasezi tu altul pâna nu trece acel minut. 
Un reporter are voie sa plaseze câte un news la interval de minim 180 secunde. (3 minute)
Înaintea plasarii unui anunț informați-va colegii pe chat-ul factiunii. (Exemplu: ""RP: xx si /rp-ul din cmd pe care il acordati")
Orice abuz legat de chat-ul global se sancționeaza conform regulamentului general.
Orice text scris aiurea pe news se sanctioneaza cu Faction Warn / Uninvite in funcție de situație.

Atentie: Anunturile globale se pot da intre intervalul xx:03 - xx:48 ! Daca vei fi prins dand un anunt global care nu se afla in acest interval, vei primi Faction Warn!

REGULI LIVE:

Prețul unui live este de $1.000.000 indiferent de persoana. Numai reporterii susțin live-uri gratis. Reporterii ce ofera live-uri gratis unor persoane care nu sunt reporteri sunt sancționați cu Faction Warn.
Interviurile încep numai între x:03-x:10 și pot dura maxim pâna la x:40. Abaterea de la aceasta regula se pedepseste cu AV /Faction Warn în funcție de întârziere.
Reporterii au voie sa susțina interviuri numai cu jucatori de nivel 5+ (Sanctiune: Faction Warn)
Reporterii nu au voie sa acorde mai mult de 3 live-uri pe zi.
Reporterii nu au voie sa îi ofere unui jucator posibilitatea de a începe inca un live daca acesta a mai susținut altul mai devreme. (live-uri consecutive)
Emoticoanele sunt interzise pe live, în cazul în care jucatorul folosește emoticoane, interviul o sa fie închis. (Sanctiune: Faction Warn)
Prescurtarile inexistente (sal, cf, csf) sunt interzise. La a 2-a abatere interviul jucatorului o sa fie suspendat. (Sanctiune: Faction Warn)
Orice greșeala gramaticala a unui jucator în timpul interviului este sancționata. exemplu: semnele de punctuație lipsa (virgule, puncte la final de propoziție) sunt sancționate cu 0.5/2, cuvintele scrise greșit, etc, se sancționeaza cu 1/2. Se poate acora 1/2 pe propoziție în cazul în care sunt mai multe greșeli în același rând.
Cand un jucator acumuleaza 2/2 greseli pe live, interviul o sa fie suspendat.
Reporterii susțin live-uri gratis între ei, au voie doar un singur live pe saptamâna.
Un reporter poate acorda un interviu unui coleg numai dupa ce liderul sau subliderul îi ofera acordul (Sancțiune: Faction Warn).
Interviurile sunt destinate crearii unei atmosfere role-play pe server, nu sunt facute pentru spam în chat.
Daca un reporter comite mai multe greșeli pe parcursul unui live o sa fie sancționat pentru fiecare în parte.
Aveți voie să acceptați maxim 7 întrebări din partea publicului. (Sancțiune: Faction Warn).
Nu aveți voie să acceptați întrebări din partea publicului dacă nu respectă semnele de punctuație, nu scrie gramatical, etc.. (Sancțiune: Faction Warn).

Reguli legate de anunțurile gratuite:

Echipa pentru anunțurile gratuite se organizeaza la x:45. Echipa se organizeaza de catre cel mai mare rank online disponibil sau de catre responsabilii selectați de lider în cadrul facțiunii.
Intr-o sesiune de anunturi gratuite au voie sa participe maxim 4 reporteri.
Orice greșeala gramaticala facuta în aceeași sesiune de anunțuri gratuite de minim 2 ori se sancționeaza cu AV.
Reporterii ce plaseaza news-uri / anunțuri interzise, primesc Faction Warn. exemplu: "Vand materiale, vand masina rent, bizu x cel mai tare, fac event" etc.
Reporterii ce greșesc numele unui jucator în acțiunile sale, numele unei mașini sau numarul de telefon (news, live sau anunțuri) primesc amenda / AV în funcție de decizia liderului.
News-urile ce conțin greșeli gramaticale (cuvinte greșite, semne de punctuație, etc) o să fie sancționate cu amenda / AV  / Faction Warn în funcție de decizia liderului și de situație.
Reporterii ce plaseaza anunțuri personale (ex: Vand Infernus, [/sms 1234]) sunt sancționați cu Faction Warn.
Este interzis sa plasati anunturi legate de vânzari/cumparari în afara intervalului anunțurilor gratuite. (x:50 - x:59)
Pentru omiterea unui numar de telefon sau a numelui jucatorului intr-un anunt gratuit se sanctioneaza cu AV.
Cei ce participa la sesiunea de anunțuri gratuite au obligația sa își țina telefonul pornit. Abaterea de la aceasta regula se sancționeaza cu AV.
Cand o sesiune de anunțuri gratuite începe, unul dintre reporterii participanți are obligația de a anunța inceputul și sfarsitul sesiunii. În cazul în care reporterul este deconectat din motive obiective (crash), alt reporter participant o sa anunțe începutul/sfârșitul. În cazul în care reporterul parasește jocul (/q) o sa fie sancționat cu AV.
Nerespectarea orei formulei de final (xx:59) o sa fie sancționata cu AV.

ATENTIE: Daca nu se organizeaza anunturi gratuite si vei acorda un [/news] intre xx:48-xx:03 vei fi sanctionat cu Faction Warn!

Reguli legate de anunțurile de promovare

- Anunţurile de promovare sunt anunţurile care informează jucătorii despre promovarea în rank (rank 3, rank 4, rank 5) a unui jucător într-o facţiune, despre obţinerea de colider (rank 6), obţinerea sau scoaterea funcţiei de lider (rank 7), obţinerea sau scoaterea funcţiei de helper sau de admin, respectiv obţinerea unui nivel superior de helper sau de admin.
- Acestea se pot da de la rank 3, folosind comanda [/news] dintr-un vehicul al facţiunii.
- Reguli:
1. Membrii nu au voie să modifice structurile anunţurilor de promovare. [Amendă ($3.000.000)/Faction Warn]
2. Anunţurile de promovare pot fi date doar dacă întâmplarea relatată a avut loc în aceeaşi zi sau cu o zi în urmă. Atenţie, ziua se schimbă la ora 00:00. [Faction Warn]
3. Un membru nu are voie să dea acelaşi anunţ de promovare decât o dată într-o zi. [Faction Warn]
4. Un membru nu are voie să îşi dea singur anunţuri de promovare. [Faction Warn]
5. În anunţurile de promovare nu se scrie tag-ul clanului din numele jucătorului. [Amendă ($2.000.000)]
6. Anunţurile de promovare pot fi date doar în intervalul XX:02 - XX:48 (unde "XX" reprezintă ora). [Faction Warn]
7. Anunţurile de promovare nu pot fi date în timpul unui interviu. [Faction Warn]
8. Un anunţ de promovare poate fi dat doar după cel puţin 2 minute de la un alt anunţ sau de la încheierea unui interviu (după ceasul serverului - colţ dreapta sus). [Amendă ($3.000.000) - dacă erau mai puţin de 30 de secunde rămase până când putea fi dat un alt anunţ; Faction Warn - dacă erau mai mult de 30 de secunde rămase până când putea fi dat un alt anunţ]
9. Membrii care vor să dea un anunţ de promovare trebuie să se informeze dacă nu a dat un alt coleg un anunţ de promovare sau role-play în ultimele 3 minute. Pentru siguranţă, aceştia pot aştepta 3 minute înainte de a da anunţul.
10. Membrii au obligaţia de a-şi anunţa pe [/f] intenţia de a da un anunţ de promovare, prin sintagma "AP :XX" (unde "XX" reprezintă minutul). Exemplu: AP :48. [Avertisment/Faction Warn]
11. Un membru nu poate anunţa un al doilea anunţ înainte să îl fi dat pe primul. [Avertisment]
12. În situaţia în care ceasul serverului sare peste un minut la care un membru avea anunţ, acel membru îşi va da anunţul, urmând ca anunţurile altor membri (dacă există) să se decaleze la rândul lor. Exemplu: X are anunţ la :25 iar ceasul sare de la :24 la :26; X îşi va da anunţul la :26 iar Y (dacă există), care avea iniţial anunţ la :27, va da la :28, şi aşa mai departe.
13. Membrii au responsabilitatea de a verifica (de regulă pe panel) corectitudinea informaţiilor. Anunţurile false, cât şi anunţurile pentru obţinerea unui rank mai mic de 3 se sancţionează. [Faction Warn].
14. Membrii au obligația de a anunța pe chat-ul facțiunii [/f] înainte cu 3 minute să dea anunțul de promovare, exemplu: dacă ceasul este xx:17, poți anunța la xx:20 dacă nu este un alt anunț, poți anunța în următorul mod: [/f AP: 20].

Reguli de limbaj si comportament:

Nu sunt permise injuriile, jignirile de orice fel (incluzând prescurtari, moduri subtile de a adresa cuvinte ofensatoare si nu numai).
Limbajul vulgar, ofensator, rasist este interzis si o sa fie sanctionat. (Sanctiune: Faction Warn)
Este interzisa folosirea unui limbaj vulgar catre membrii comunitatii. Se sancționeaza cu AV / FW / Uninvite în functie de gravitate.
Este interzis sa va batjocoriti /sfidați liderul sau subliderul, se sanctioneaza cu AV / FW /  sau chiar Uninvite.
Spam-ul pe chat-ul factunii este strict interzis, se sanctioneaza in functie de regulamentul intern.

Reguli de activitate.

Daca acesta are facuta o cerere de inactivitate: Player-ul respectiv va fi scutit de raport in acea saptamana.
Daca acesta nu are facuta o cerere de inactivitare: Player-ul respectiv va fi demis de catre liderul facțiunii pe motiv: Raport incomplet.
Subliderii au de facut minim 7 ore jucate saptamanal.

Regulament pentru tester:
Toate dovezila la teste trebuie filmate sau facut poza la fiecare intrebare, cei care nu fac asta o sa primeasca (AV/FW) respectiv (Remove de la functia de tester).
Dovezile trebuie sa fie puse pe discord-ul factiunii sau respectiv pe forum, cine nu o sa respecte o sa primesca (Remove de la functia de tester)
Leaderii trebuie sa alega testerii doar la sedinta.  

 
RAPORT NEWS REPORTERS:

• Rank 1:  55 anunturi globale
• Rank 2:  50 anunturi globale
• Rank 3: 45 anunturi globale + 3 live-uri
• Rank 4: 40 anunturi globale + 2 live-uri
• Rank 5:  25 anunturi globale + 1 live-uri


• Adminii au raport optional
• Helperii au raportul injumatatit.

Cereri de rank-up:
 Rank 1 ➥ Rank 2 se acorda la 7 zile de la intrarea in factiune.
 Rank 2 ➥ Rank 3 se acorda la 7 zile de la primirea rank-ului precedent.
 Rank 3 ➥ Rank 4 se acorda la 7 zile de la primirea rank-ului precedent.
 Rank 4 ➥ Rank 5 se acorda de la 7 zile de la primirea rank-ului precedent.